EULA 2018-02-21T11:53:07+00:00

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine PR Studio Ribica d.o.o., ki deluje na spletni strani www.internetna-odvajalnica.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Seznanite se s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine PR Studio Ribica d.o.o. in Licenčno pogodbo za surfblocker (v nadaljevanju).

Pred spletnim nakupovanjem morate pazljivo prebrati navedene pogoje poslovanja in Licenčno pogodbo za surfblocker (v nadaljevanju). Z uporabo spletne trgovine PR Studio Ribica d.o.o. na spletni strani www.internetna-odvajalnica.si se z navedenimi pogoji in Licenčno pogodbo strinjate. V primeru, da se s pogoji in licenčno pogodbo ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate!

Opredelitev pojmov

 • Ponudnik je PR Studio Ribica d.o.o., Sečovlje 129a, 6333 Sečovlje, Slovenija, ki upravlja spletno trgovino na strani www.internetna-odvajalnica.si.
 • Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in spletno trgovino, ki deluje na zgoraj navedeni spletni strani.
 • Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in kupuje v sistemu spletne trgovine PR Studio Ribica d.o.o. s spletne strani www.internetna-odvajalnica.si
 • Spletna trgovina PR Studio Ribica d.o.o. je informacijski sistem za predstavitev in prodajo izdelkov.
 • Splošni pogoji poslovanja in Licenčna pogodba obravnavajo delovanje ponudnika, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Osnovni podatki o ponudniku

PR Studio Ribica d.o.o., Sečovlje 129a, 6333 Sečovlje
Identifikacijska številka za DDV: SI33037329
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 1933914000
Številka bančnega računa: SI56 SI56 6100 0001 5049 994 pri Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. je vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani
Telefon: +38641 406 012
E-mail: info@internetna-odvajalnica.si

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije o:
a) identiteti podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
b) kontaktnih podatkih, ki omogočajo uporabniku hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
c) bistvenih značilnostih blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
d) dostopnosti artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, mora biti dostopen v razumljivem roku);
e) vseh cenah, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene ter razvidno prikazane (vključno z DDV);
f) možnih načinih plačila;
g) časovni veljavnosti ponudbe;
h) roku, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od naročila;
i) postopku ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Postopek nakupa

Ko kupec izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Zaključi nakup« odda naročilo, mu spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila (številka naročila, podatki kupca, izdelki, cene, količine,…). V primeru, ko kupec plača kupnino s kartico ali prek storitve PayPal, mu ponudnik pošlje kupljene izdelke prek elektronske pošte v največ 5 (petih) delovnih dneh po potrditvi naročila s strani ponudnika. V primeru nakupa prek predračuna, pošlje ponudnik izdelke kupcu prek elektronske pošte v največ 5 (petih) delovnih dneh po prejemu nakazila na transakcijski račun ponudnika.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila pred prejemom blaga, mora o tem nemudoma obvestiti ponudnika na telefonsko številko +38641 406 012 (med 9:00 in 15:00 uro vsak dan razen sobote, nedelje in praznikov) ali na e-naslov: info@internetna-odvajalnica.si.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku petnajstih (15) dni po oddaji naročila ponudniku sporoči na e-naslov: info@internetna-odvajalnica.si da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti odločitveni razlog. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden bančni strošek vračila. Kupec mora vrnjenim produktom priložiti račun!

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje v roku tridesetih (30) dni od prejema sporočila o odstopu od naročila. Vračila kupnin se vršijo na TRR kupca oziroma v primeru plačila prek storitve PayPal na uporabniški račun iz katerega je bilo izvedeno plačilo.

Plačilo

Ponudnik izda kupcu račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški in obvestilom o možnostih odstopa od nakupa in načinom vračila izdelka.

Načini plačila

Kupec lahko naročeno blago plača na 3 načine:
1. Z nakazilom na račun ponudnika po predračunu oz. ponudbi
2. Prek storitve PayPal
3. Z bančno kartico

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub trudu ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dobavni roki

V primeru plačila prek storitve PayPal:

 • Za produkte na zalogi se naročeno blago preda kupcu 1 do 5 delovnih dni po potrditvi naročila.
 • Za produkte, ki niso na zalogi, dobi kupec informacijo o možnem dobavnem roku na elektronski naslov ali po telefonu.

V primeru plačila z bančno kartico:

 • Za produkte na zalogi se naročeno blago preda kupcu 1 do 5 delovnih dni po potrditvi naročil.
 • Za produkte, ki niso na zalogi, dobi kupec informacijo o možnem dobavnem roku na elektronski naslov ali po telefonu.

V primeru plačila po predračunu:

 • Za produkte na zalogi se naročeno blago preda kupcu 1 do 5 delovnih dni po prejemu nakazila na bančni račun podjetja PR Studio Ribica d.o.o.
 • Za produkte, ki niso na zalogi, dobi kupec informacijo o možnem dobavnem roku na elektronski naslov ali po telefonu.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike izdelov in storitev so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom spletne strani www.internetna-odvajalnica.si in kupcem v spletni trgovini PR Studio Ribica d.o.o. Sečovlje 129a, 6333 Sečovlje sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik oz. kupec izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje naročil

Naročila so trajno shranjena pri podjetju PR Studio Ribica d.o.o. Sečovlje 129a, 6333 Sečovlje, Slovenija, ki upravlja s spletno trgovino.

Reklamna elektronska sporočila ponudnika morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila.
 • Pošiljatelj mora biti jasno razviden.
 • Različne akcije, promocije in druge tržne vsebine morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • Željo uporabnika oz. kupca, da ne prejema več reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabniško enostaven in zaupen postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in sporočiti uporabniku oziroma kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.

Skladno z zakonom PR Studio Ribica d.o.o. nima izbranega izvajalca izven sodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izven sodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS). Kot je določeno z zakonom, PR Studio Ribica d.o.o. objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. Sečovlje 129a, 6333 Sečovlje, Slovenija, ki upravlja s spletno trgovino, ki deluje na strani www.internetna-odvajalnica.si, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.

Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. za potrebe poslovanja spletne trgovine PR Studio Ribica d.o.o., ki deluje na strani www.internetna-odvajalnica.si, zbira naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov za pošiljanje naročenega blaga, naslov elektronske pošte in ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino ali slednji nastanejo ob komunikaciji uporabnika in ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino, ne odgovarjamo.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino PR Studio Ribica d.o.o. na naslovu www.internetna-odvajalnica.si.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetje PR Studio Ribica d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Kontaktna oseba za vsa vprašanja v zvezi s spletno trgovino PR Studio Ribica d.o.o..

Z vsemi vprašanji glede spletne trgovine se lahko obrnete na Bruno Kuzmin, vodjo spletne prodaje pri PR Studio Ribica d.o.o.:

 • E: info@internetna-odvajalnica.si
 • T: +38641 406 012 (od ponedeljka do petka, med 9. in 15. uro).

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Bruno Kuzmin
Direktor
PR Studio Ribica d.o.o.

Posodobljeno: 12.6.2017

Licenčna pogodba za Surfblocker

Pred začetkom uporabe programske opreme Surfblocker preberite prosim to licenčno pogodbo. Uporaba programske opreme je dovoljena le v skladu s pogodbenimi določili.

 1. PROGRAMSKA OPREMA

Izraz »programska oprema« predstavlja program Surfblocker v izvedbi 5.0, vse njegove posodobitve, dodatne kode za uporabo programa, ki jih posreduje proizvajalec Kārlis Blumentals, navodila za uporabo in s programom povezane programske komponente, medije, tiskana gradiva ter »online« dosegljivo elektronsko dokumentacijo.

 1. AVTORSKA ZAŠČITA

Programska oprema je avtorsko zaščitena v skladu z »2004-2014, Kārlis Blumentals«. Programska oprema se uporablja v obliki plačane uporabnine za licenco in je ni mogoče kupiti.

 1. TESTIRANJE PROGRAMSKE OPREME

Uporaba programske opreme je z določenimi funkcionalnimi omejitvami brezplačna le v fazi njenega testiranja. Uporaba programske opreme brez funkcionalnih omejitev je plačljiva v obliki nakupa uporabnine oziroma licence in njene registracije. V nasprotnem primeru vas prosimo, da odstranite iz vašega računalnika programsko opremo. Informacije o pogojih in postopkih plačila uporabnine za programsko opremo ter njeno registracijo najdete na spletni strani www.internetna-odvajalnica.si. Programsko opremo lahko v obdobju testiranja uporabljate na različnih računalnikih.

 1. REGISTRIRANA VERZIJA

Po plačilu uporabnine za programsko opremo lahko le to uporabljate na toliko računalnikih kot ste plačali uporabnin. Vsako plačano in registrirano programsko opremo lahko uporabljate na primarnem in prenosnem računalniku. Eno kopijo programske opreme lahko varnostno kopirate in arhivirate. V ostalih primerih ni dovoljeno ne delno ne celotno kopiranje registrirane programske opreme. V primeru, ko je registrirana kopija programske opreme nameščena na omrežnem strežniku ali drugi napravi za shranjevanje podatkov, morate plačati uporabnino za vsak računalnik, na katerem se uporablja programska oprema. Licence za programsko opremo ni dovoljeno uporabljati z izmenično uporabo programske opreme med različnimi računalniki. Vse pravice, ki izvirajo iz plačila registrirane programske opreme v skladu s to pogodbo, so trajno prenosljive le v primeru, ko prenesete vse kopije programske opreme in se prejemnik strinja s pogoji licence. Vse pravice, ki niso izrecno odobrene na podlagi te licenčne pogodbe, ostajajo v lasti podjetja Kārlis Blumentals.

 1. IZJAVA

TA PROGRAMSKA OPREMA JE NA VOLJO “KOT JE”, BREZ KAKRŠNEKOLI POGODBENE ALI PREDPISANE GARANCIJE, TO VELJA TUDI ZA VSE OSTALE OBLIKE PRODAJNIH JAMSTEV, KI IZVIRAJO IZ POSEBNIH NAMENOV IN DOLOČIL. AVTORJI IN PONUDNIK PROGRAMSKE OPREME NE ODGOVARJAJO V NOBENEM PRIMERU ZA MOREBITNO ŠKODO, VKLJUČNO Z NAKLJUČNO ALI POSLEDIČNO ŠKODO, KI IZHAJA IZ UPORABE TE PROGRAMSKE OPREME ALI NEOBVEŠČENOSTI O MOŽNOSTIH RAZLIČNIH OBLIK ŠKODE. KUPEC POTRJUJE Z NAKUPOM UPORABNINE (LICENCE) ZA PROGRAMSKO OPREMO DOLOČBE IN POGOJE IZ TE LICENČNE POGODBENE, JIH JE PREBRAL, JIH RAZUME IN SE Z NJIMI STRINJA.

 1. AKTIVACIJA IN POTRJEVANJE LICENCE

Programska oprema lahko ob aktivaciji licence dostopa v stik z oddaljenimi strežniki prek spletnih povezav in tam zaključuje postopek aktivacije ter potrjuje pravico do uporabe programske opreme na tem računalniku. Med tem procesom ne bo prenesen ali razkrit noben osebni podatek, izjemo lahko predstavlja le IP naslov, ki šteje v nekaterih državah med osebne identifikacijske podatke. Z uporabo programske opreme se strinjate s prenosom teh podatkov.

 1. POSREDOVANJE

Programska oprema se lahko prosto posreduje v prvotno nespremenjeni in neregistrirani obliki. Posredovanje mora vsebovati vse datoteke iz prvotne distribucije. Distributer ne sme za to zahtevati denarnega nadomestila.

 1. DRUGE OMEJITVE

Programske opreme ni dovoljeno spreminjati, izvajati obratnega inženiringa, razstavljati ali razstaviti na noben način, vključno s spreminjanjem ali odstranjevanjem sporočil ali sporočilnih oken. Nobenega dela programske opreme ne smete spremeniti. Podjetje Kārlis Blumentals si pridržuje vse pravice do morebitnega spreminjanja programske opreme. Najem, zakup ali posoja programske opreme ni dovoljena.

 1. VAROVANJE INFORMACIJ IN OSEBNIH PODATKOV

Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. se zavezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnalo skrbno in jih varovalo ter obdelovalo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. uporablja s tem namenom različne varnostne tehnologije, ki pomagajo zaščititi podatke pred nepooblaščenimi osebami. Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. ne odgovarja v nobenem primeru, če uspe tretji osebi priti na kakršenkoli način do teh podatkov, naj bo ta nelegalen (npr. vlom) ali legalen (npr. odločba sodišča). Podjetje PR Studio Ribica d.o.o. ni odgovorno, če dopusti dostop državnim in drugim organom, ki imajo na podlagi veljavne zakonodaje RS pravico do dostopa do teh podatkov.

Vsi osebni podatki, ki bodo prek spletne strani www.internetna-odvajalnica.si pridobljeni za namen izvedbe spletnega nakupa, bodo v uporabi izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila ter s tem povezanih dokumentov. Hkrati dovoljuje uporabnik, da podjetje, ki je upravljalec spletne strani, zbirko osebnih podatkov obdeluje za namene: vzorčenja, anketiranja, statistične obdelave, ugotavljanja uporabe storitev, prilagajanja ponudbe in segmentacije, tržnega raziskovanja, obveščanja o ponudbi, novostih in ugodnostih, pošiljanja e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanja uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.internetna-odvajalnica.si ter za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Navedene podatke lahko podjetje PR Studio Ribica d.o.o. obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

 1. PRENEHANJE

Veljavnost te pogodbe preneha v primeru neizpolnjenih njenih določb in pogojev uporabe. V primeru prenehanja licence morate vse kopije programske opreme uničiti. Pri prekinitvi veljavnosti tega dovoljenja (licence) ne omejujejo podjetje Kārlis Blumentals morebitne druge zakonske pravice.

V primeru nerazumevanja vsebine licenčne pogodbe lahko dobite dodatne informacije neposredno pri podjetju Kārlis Blumentals oziroma prek elektronske pošte info@internetna-odvajalnica.si.

Surfblocker © 2004-2017 Karlis Blumentals

Posodobljeno: 12.6.2017

O Internetni Odvajalnici

Internetna odvajalnica predstavlja platformo za uravnoteženo in razumno rabo interneta, del katere predstavlja programska oprema SURFBLOCKER.

Kontakt

 • Sečovlje 129a, 6333 Sečovlje (SLO)

 • 00386 (0)41 406 012
 • info@internetna-odvajalnica.si
 • Pon – Pet: 09 – 15

Zadnji prispevki

2107, 2017
906, 2017

Brezno internetne odvisnosti